Derneğimiz Birleşik Arap Emirlikleri Dubai’de 17-20 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen BIG 5 Fuarı’na Makine Tanıtım Grubu standı içerisinde katıldı.
2014 yılında 35.si gerçekleştirilen BIG 5 “Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı”na derneğimiz de Makine Tanıtım Grubu standı içerisinde, Makina İmalatçıları Birliği (MİB) ve Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ile birlikte katıldı. Fuara 61 ülkeden 2801 firma katılırken, Fuarı 124 ülkeden 81.410 kişi ziyaret etti. Fuara 268 Türk firması katılmış, bu firmaların 48 tanesi Makine İhracatçıları Birliği Üyesi, 11 firma da derneğimiz üyesi firmalardır. Fuar dernek üyelerimizden; Hacı Ayvaz, Duyar Vana, E.C.A., İmpo Motor Pompa, Mas-Daf Makina, Maxisu Pompa, Mutlu Su Pompa, Sempa Motor, Standart Pompa, Üstünel Pompa ve Vansan firmaları katılmıştır. Fuara Makine Tanıtım Grubu’nu temsilen; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmettin Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Tamer Güven, Mehmet Ağrikli ve Menderes Akar katıldı.
Fuar kapsamında Dubai Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı tarafından organize edilen öğle yemeğine; Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Ş. Vural Altay, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, MTG Yönetim Kurulu Üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı. Yemekte, Türk ihracatçılarının Dubai pazarındaki durumu ile pazarın avantajları ve dezavantajları ele alındı.
MTG Yönetim Kurulu Üyelerinin, Dubai Mühendisler Birliği ve DE-WA (UAE Electricity and Water Authority – BAE Elektrik ve Su Bakanlığı) temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıya da katılan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak ile Dubai Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı, iki ülke ticaretinin geliştirilmesine verilen önemi ve Türk makine üreticilerinin potansiyelini yetkililere aktarma fırsatı buldu. Dubai’de Türk firmalarıyla işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını aktaran DE-WA yetkilileri ise Türk firmalarının Dubai’de açacakları irtibat ofisleriyle bölge ticaretine daha fazla dahil olabileceğinin altını çizdi.
MTG tarafından organize edilen ve Dubai Müteahhitler Birliğine üye firmalardan temsilcilerin davet edildiği akşam yemeğine ise; Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, Dubai Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı ve MTG Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Etkinlikte, MTG tarafından Türk makine sektörü ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı bir de sunum gerçekleştirildi.
BIG 5 Fuarı 2015 yılında yine Dubai’de 23-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.